Het CURACH programma van 2007 – “kleine Chawrotschetschka”

In 2007 stond een sprookje centraal. Gekozen is voor een programma met de naam ‘kleine Chawrotschetschka’, een sprookje uit de Russische verteltraditie.
Het verhaal gaat over dit kleine meisje, haar stiefmoeder met de drie dochters: Eenoogje, Tweeoogje en de jongste Drieoogje. Het weeskind Chawrotschetscha moet al het werk doen zonder een aardig woordje te horen. De koe hoort haar nood en helpt haar het werk te klaren. Maar door het wakkere oog van Drieoogje komt de stiefmoeder erachter en moet de koe geslacht worden. De kleine Chawrotschetscha verzamelt de botten en plant deze in de aarde; daaruit groeit een prachtige boom met appelen. Een jongeman rijdt voorbij, wie hem de appel kan aanreiken mag met hem trouwen. De drie zusters verstrikken zich in de takken en als Chawrotschetscha de boom nadert, neigt de tak zich en laat een appel in haar hand vallen.

In dit programma verzorgen 6 personages het euritmiegedeelte. Daarbij voegt zich Fram Wiegers, de vaste belichter en een verteller. Tussen de delen zal pianomuziek van A. Scarlatti klinken, zonnige opgewekte muziek, gespeeld door pianist Brian Lamb. De regievoering en algehele leiding is in handen van Chantal Heijdeman.